Uutiset

Erun kotisivuilta löydät lisää tietoa meistä.

Tuoreimmat viestit

1
Tietoa, ohjeita ja foorumin säännöt / Jäsenmaksu 2021
« Uusin viesti kirjoittanut samuk 01.01.21 - klo:19:21 »
Jäsenmaksu vuodelle 2021 on 30 euroa. Yli 18-vuotiaat saman ruokakunnan jäsenet 5 euroa per henkilö. Jäsenten alle 18-vuotiaat lapset saavat jäsenyyden ilmaiseksi.

Tilinumero: FI40 8312 3710 1683 11 (Samu Kahila)
Viesti: Erun jäsenmaksu 2021, "oma nimi"
Eräpäivä: 31.1.2021

Edellisen vuoden maksulle lykkäystä pyytäneet joutuvat suorittamaan rästit ennen tämän vuoden maksun voimaan tulemista.

Muistathan ilmoittaa hallitukselle sähköspotilla "hallitus (at) eru (piste) fi" mikäli yhteystiedoissasi on muutoksia tai olet uusi, palaava, perhe- tai kunniajäsen.

Lykkäystä maksuun voi anoa kirjallisesti hallitukselta osoitteesta: "hallitus (at) eru (piste) fi". Nämä käsitellään tapauskohtaisesti.

Jäsenrekisteri ja sähköiset mediat siivotaan maksamattomista jäsenistä helmikuun aikana.
2
Ulvova mylläri (VT) / Vs: Pelipäivät
« Uusin viesti kirjoittanut samuk 12.04.20 - klo:14:53 »
Sessio #3

ke 15.4. klo 18 Uusi pelikerta valitaan kyselyllä.
3
Ulvova mylläri (VT) / Vs: Tapahtunut tähän mennessä
« Uusin viesti kirjoittanut samuk 10.04.20 - klo:12:00 »
Joitakin (pelaajien mielestä) selvinneitä kokonaisuuksia ja maininnan arvoisia tilanteita viime pelikerralta:

VPK:n miehet (uusi maitokuski ja Teboilin mekaanikko) ovat kuulemma tuoreita alueella. Myöhemmin selvisi, että edellinen maitokuski on Äänekosken terveyskeskuksen vuodeosastolla.

Tiinu Nurmes eli Väkkärän akka on nykyisen myllärin Lauri Kairan äiti. Hän sanoo pojan joutuneen kärsimään paljon. Väkkärän akka jakeli halukkaille talismaaneiksi melko tuoreita kanapäitä kaulariipuksina. Kaulaansa tämän jätti vain harva.

Väkkärän akka havaittiin messuavan käräjäkiven luona, joka on lähellä Matin pannuja. Paikalle tuli outo ”tulikärpänen”. Akka manasi tätä ja heitti päälle pussukastaan jauhetta, joka sammutti sen.

Myllyn alkuperäisessä palossa (joka oli kuulemanne mukaan kaikkien alueen tulipalojen ensimmäinen tapaus) liekit laskeutuivat taivaalta kahdelle eri suunnalle. Alkuperäinen mylläri paloi pahoin ja on kai yhä sairaalahoidossa Äänekoskella.

Honkolassa Ilkan radiolla löydetään UVB-76 humisijakanava AM-taajuudella 4 625 kHz. Lähettää ääntä: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0a/UVB-76_07-08-2010.ogg / 13 toistoa minuutissa. Huminaan Oskarin havaitsema poikkeama aamuyöstä: ”Ia UVB-76, Ia UVB-76. 180 DG-CB-A 76 28 03. Charlie, Olga, Shaka, 3, 1, 4, Mikhail, Anna, Larisa. 7 4 2 7 9 9 1 4”

UVB-76:n viesti purettiin veteraaniradisti Pertti Juvosen avustuksella osiin seuraavasti:

”Ia UVB-76, Ia UVB-76.” Aseman tunniste.

”180” Toimintatavan muutos aiempaa päinvastaiseksi.

”DG-CB-A” Toimenpide- tai kohdennekoodi.

”76 28 03” Edelliseen tai seuraavaan osaan liittyvä päivämäärä tai kanavan toiminnan parametri?

”Charlie, Olga, Shaka, 3, 1, 4, Mikhail, Anna, Larisa.” Poikkeavia (sisältää virallisia sekä epävirallisia lännen ja idän käyttämiä merkintöjä) alfanumeerinen koodi C O S / ”pii” / M A L, jossa ”pii” voi tarkoittaa täysiä toimivaltuuksia.

”7 4 2 7 9 9 1 4” Matin tilakirjojen mukaan tontti, joka kuuluus seurakunnalle (Kappalaiselle). Täällä nähtiin portaali. Tonttikauppa on tuore ja liittyy aikaan juuri ennen ensimmäistä paloa. Seurakunta pyrki ostamaan myös myllyn. Uusi mylläri Kaira ei suostunut myymään tätä seurakunnalle vanhan tavoin. Asia kismitti selvästi kappalaista.

Veteraaniradisti Pertti Juvosella oli kätkössä keittiössä kaksi pussia morkkua. Late takavarikoi nämä ja laukaisin ilmeisesti samalla ansapanoksen.

Radistin tapaamisen yhteydessä kuvioihin mukaan tuppautunut Honkolan papin Risto Moilasen mukaan Hietaman Kappalainen Johannes Ies (seurakuntatalon johtaja) on ollut suhteessa Tiinu Nurmekseen aka Väkkärän akkaan. Viimeksi mainittu jätti kappalaisen pari vuotta sitten. Heidän suhteensa oli kuulemma ikäisekseen kiihkeä ja outo.

Anttilan Fanni hoki Honkolaan saapuessaan äitiään. (Tilan emäntähän oli nähty edellisenä yönä Samaelin kanssa.) Tilalta löytyneet isovanhemmat olivat järkyttyneitä. Ulrika-mummo koitti pyyhkiä mäntysuovalla tuvan lattialla ollutta verilammikkoa. Tilanhoitajapariskunta oli pakettiauton tavoin kadokissa. Muut perheenjäsenet ovat sittemmin sosiaalihuollon piirissä. Ei ole varmuutta onko kukaan ulkopuolinen (pelaajat eivät ole, Ilkka halusi tutkia asiaa ensin) ilmoittanut asiasta nimismiehelle.

Ryhmä vieraili myllärin luona. Aluksi jutustelu oli normaalia, mutta pian mylläri vajosi polvilleen päätään pidellen. Hänen ohimonsa sykkivät suuren hiillosmaisesti hohkaavan madon näköisinä. Mylläri kolkattiin ja sidottiin ketjuihin kun hän alkoi käyttäytymään omituisesti. Näihin aikoihin myllyn pohjoispuolella havaittiin (UVB-76 radioviestin mainitsemissa koordinaateissa?) portaali, josta valui ”tulikärpäsiä” kahteen eri suuntaan ? myllylle & Hietaman seurakuntatalolle. Kapteeni katajisto avasi rynnäkkökiväärillä tulen tulikärpäsiä kohti. Näistä kolme otti osumaa, mutta Ilkan näitä kohti heittämän karahkan tavoin, luodit eivät vahingoittaneet olentoja lainkaan. Kapteenin rohkea teko osti muille aikaa paeta, mutta itse hän ei ennättänyt saada autoaan käyntiin. Muiden paetessa peloissaan henkensä edestä kuultiin liekkeihin roihahtavasta kapteenin autosta karmivaa tuskaista huutoa. Häntä ei ole sen koommin nähty.

Teboilin pihassa (VPK:n hälyttäminen) ilmeisesti saadut lääkkeet / pistos saivat aikaan kaikilla eritasoista uneliaisuutta ja muistinmenetystä. Muistin palautuminen ei ollut helppoa ja aiheutti osalle voimakkaitakin fyysisiä vahinkoja. Nämä paikattiin melko onnistuneesti.

Kievarireissulla todettiin, että seurakuntatalon piharakennuksen ympäriltä puusto oli palanut, mutta itse rakennus vahingoittumaton. Kievarissa asiakkaana ollut lääkäri Mikael Wlannder ahmi epäinhimillisen määrän ruokaa ja maitoa.

P.S. Matille kiitokset mahtavasta käsittelystä Päivänsäteen ja menninkäisen tiimoilta!
4
Ulvova mylläri (VT) / Vs: Tapahtunut tähän mennessä
« Uusin viesti kirjoittanut Tulhu 09.04.20 - klo:01:09 »
No mitäs sitten tapahtuikaan.

1. Juoppojen lähtiessä ihmettelemään pannuja Maisa ehdotti uimista. Saabilla siis rannalle. Rannalla tuli bongattua radistin ja eläinlääkärin tapaaminen jossa paketti vaihtoi omistajaa ja puhe oli KGBn radiotaajuuksista.

2. Käytiin ihmettelemässä mitä Antilassa tapahtuu. Mylläriä kepillä päähän ja sitten otoköitä päälle. Hermot vähän meni kun kapteeni jätettiin palamaan autoonsa yksinään.

3. Teboililla kuumana käymistä kunnes tarjoillaan pillereitä ja taju lähtee.

4. Muisti meni, mutta palasi märkien uikkareiden voimalla takaisin jysärin kera. Sitten ihmeteltiin radiotaajuuksia ja onnistuttiin bongaamaan hassu kanava josta lopulta siten kuului koodia.

5. Käytiin radistin luona juttelemassa radiokoodista ja hän kovasti oli sitä mieltä että siinä olisi niin länenn kuin idän koodia ja ehkäpä karttakordinaatit. Tulipa bongattua se pakettikin keittiöstä jemmasta. Siellä oli jotin jauhetta. Otin mukaan ja näytin Samaeilille joka totes että morkkuahan se.

5
Ulvova mylläri (VT) / Vs: Tapahtunut tähän mennessä
« Uusin viesti kirjoittanut Chev 08.04.20 - klo:22:32 »
Tapahtui Samaelille toisella pelikerralla:

1. Palailtiin Jarin kanssa riiheltä Honkolan pihaan kun VPK:n paloauto kaartaa paikalle. VPK menee hoitamaan riihen jälkisammutusta.

2 Muut menevät päivällä kukin tahoillensa pannuja katsomaan ja uimaan, Samael ja Jari jatkavat rehuntekoa navetalla kun koe-erä riihellä paloi.
Iltasella Samael havahtuu muiden kanssa siihen kun naapurin Fanni tulee hysteerisenä Honkolaan.

3. Ryhmä päättää lähteä katsomaan mitä Anttilassa on tapahtunut, mutta paikalta löytyy vain reikä seinässä, verijälkiä ja vanha pariskunta. Samael jatkaa kuskina ja siirrymme myllylle jossa mylläri sahailee -  juttutuokion päätteeksi mylläri menee psykoosiin ja alkaa saha kädessä kävelemään kohti. Ilu nappaa maasta kepakon ja humauttaa mylläriä tehokkaasti. Paikalle ilmaantuu vittumaisia tulikärpäsiä joihin ei tehoa kepakko eikä sarjatuli. Ryhmä luikkii mahdollisimman nopsaan karkuun, mutta

"Siskoistaan jäi jälkeen hetken, kapteeni tuo viimeinen.
Hämärä jo maille hiipi. kapteenimme kultasiipi juuri aikoi juosta eestä sen,
kun tulikärpäsen pienen näki vastaan tulevan, se juuri oli tippunut portaalistaan...
Katselivat toisiansa - kapteeni rinnassansa tunsi kummaa leiskuntaa.
Sanoi: "Poltat autoani, mut en ole eläessäni nähnyt mitään yhtä ihanaa!
Ei haittaa vaikka loisteesi mun hengiltä saa, on hengetönnä helppo taivaltaa.
Jää luokseni, niin näytän Cortinaani tien ja sinut armaakseni vien."


4. Kapteenin kuolemasta järkyttyneena menimme Teppanalle munkkikahville - VPK tyyppi lähti Ilun kanssa myllylle paloautolla. Toinen VPK:lainen tuli maitoautolla paikalle, antoi porukalle aspiriinia ja neuvoi lepäilemään. Samael kieltäytyi tuntemattomista lääkkeistä mutta sai jonkin pistoksen kaulaansa, nukahti ja heräsi parin vuorokauden aukko muistissa

5. Ajelen muu porukka kyydissä takaisin Honkolaan jossa ihmettelemme tilannetta. Samaelin muisti palasi seuraavana aamuna

6. Lähdemme selvittämään saatua koodia radistipapalta, jota Samael uhkailee onnistuneesti kysellen paketista, mutta veteraani vaikenee.

7. Jää istuskelemaan iltaa Honkolaan Sallin ja Matin kanssa nauttien isäntäväen ruoka- &juomatarjoiluista.
6
Ulvova mylläri (VT) / Vs: Tapahtunut tähän mennessä
« Uusin viesti kirjoittanut Q-ha 08.04.20 - klo:22:10 »
Teron seikkailut Mylläri II:ssa:

1. Näki tulikärpästen ja Väkkärän tanssin ja järkyttyi

2. Joi Matin kanssa pontikkaa

3. Yritti pitää perheestään huolta parhaansa mukaan, kun mylläri ja tulikärpäset kävivät päälle

4.  Jätti sukulaismiehen palamaan karrelle autoonsa

5.  Menetti muistinsa pontikan ja aspiriinin sekakäytön seurauksena Teboilin pihassa

6. Muisti palasi jonkun käsittämättömän metaisan juonenoikun siivittämänä. Tähän liittyi radisti pappa, jota Teron ei pitänyt muistaa. Tero taitaa olla ainoa, joka muistaa Oskarin lisäksi kaiken ennen ja jälkeen aspiriinin.

7. Hurmasi radistipapan ennen suurta heroiinivarkautta ja siitä seurannutta räjähdystä

8.  Kävi ottamassa pienet Kievarissa. Lääkäri söi kuin hevonen ja kyyppari oli mukava, mutta nihkeä kertomaan mitään
7
Ulvova mylläri (VT) / Tapahtunut tähän mennessä
« Uusin viesti kirjoittanut samuk 26.03.20 - klo:11:37 »
Keski-Suomi, vuosi 1979, kesän alkupuoli

Playlist:
https://open.spotify.com/playlist/3ly1EWv1HlM3b7c8EZDHr4?si=pJF4AePdQ1y1E2aI-FKAkg

PAIKAT

Alueen keskusteluissa esille tähän mennessä tulleet päätilat, niiden vuokralaiset ja muut tilat: (etäisyydet Honkolan/Jokilahden tilasta)

Honkola (pitäjä)
   Kauppala (1,6 km)
   Koulu (2,2 km)
   Pappila (1,5 km): seurakuntapastori Risto Moilainen, pitäjässä ei ole omaa suurempaa    kirkkoa koska se paloi kaksi vuotta sitten, joten palvelukset pidetään pappilan pienkirkossa    (sali), uudistaja, monen mielestä liiankin moderni, silti täällä käy väkeä koska Hietaman    kappalaista vierastetaan nykyisen kiihkeyden ja synkkyyden takia

Poika-aho (1,2 km): suurimmat pellot
   Rapala (1km): Poika-ahon viereinen pelto vuokralla, ahkeraa nuorta väkeä, Taneli Rapala,    vaimo Klaara, lapsia kaksi
   Ylä-aho (1,3 km): Alapellot tien vierestä
   Juvonen (1,5 km): Pertti, leskeksi sodassa jäänyt radisti, sään ennustaja, kuulee koodeja
   Kauppa-auton pysäkki #1: Poika-ahon pihassa

Honkola (0 km): päätila, koska alueet nimettiin yleensä suurimman maitotilan mukaan, 2 yli 50 ha peltoa ja useita pienempiä n. 10 ha tilkkuja, metsää valtavasti, 24 lypsävää lehmää, 3 hevosta, 6 porsivaa sikaa, iso kanala, kaksi suomen ajokoiraa, kissoja, Matti 71 v, vaimo Salli 69 v (Niinan äiti on tämän nuorin sisko Helena 59 v), lapset: (Ilkka 39 v [metsämies, raksat, rauhanturvaaja, asuu yhä kotona], Maija 29 v [kokki, Jyväskylä] ja Marjaliisa alias Maisa 19 v [painajaharjoittelija Keski-Suomalaisessa, mimmiliigan stara ja shakkimestari, Jyväskylä]

[Matin veli Alpo 65 v (koiranjalostaja ja metsästäjä) on naimisissa Sallin nuoremman siskon Ailan 64 v (Valion osastopäällikkö) kanssa. Heidän lapsensa ovat Marjuka 35 v (musiikinopettaja, Lappeenranta) ja Petteri 28 v (rauhanturvaaja, asuu kotona). Alpon perhe asuu lähellä Äänekoskea, vain parin kilometrin päässä Honklolasta.]

   Maitolaituri (0,1 km): Härkäkorven navetan edessä
   Kauppa-auton pysäkki #2: Honkolan pihassa
   Anttila (0,7 km): nuoripari viljelee lähes kaikkia Honkolan peltoja, Taavi Anttila, vaimo    Hilma vaimo (moottorisahatapauksen aikana tuli yöpuvussa Samaelin aittahuoneesta ulos!),    lapsi: Fanni, Iisakki-pappa (Taavin isä, kovassa iskussa), Ulrika-mummo   (Hilman äiti,    hoitaa Fannia ja lellii liikaa)
   Itkonen (0,3 km): pienkarjatila ja teurastamo
   Väkkärä (0,2 km): Väkkärän tilan leskimummo (Tiinu Nurmes), ”noita”, outo, kananpäitä    talon nurkilla

Pohjoisessa: Hietama (3 km)
      Lääkäri
      Seurakuntasali: Kapplainen Johannes Ies, ankara saarna- ja Matin mukaan myös       ryyppymies, varasto palanut samaan aikaan myllyn kanssa
      Mylly: paloi osin pari vuotta sitten, tällöin nykyinen omistaja osti sen, nykyinen          mylläri kuulemma täyttä- ja uuttakuuta, osaa näköjään käyttää moottorisahaa…?
      Kievari: ostaa kirkasta ilmeisesti Matilta
      Koulu

Pidemmällä pohjoisessa: Saarijärvi (25 km)

Etelässä: Tallijoki (2 km)
      Eläinlääkäri: auto palanut

Idässä: Äänekoski (4 km)
   sellutehtaat
   Valion tehtaat ja meijeri: Aila (Sallin sisko) on töissä täällä
   kirkko: kirkkoherra Markku Isotalo, Matin mukaan piiiiitkiä saarnoja
   poliisiasema: nimismies Olavi Laven, ”tykkää pyöritellä paperia ja päteä”
   paloasema
   kauppoja: sis. Alko
   apteekki
   terveyskeskus
   ruumishuone
   hautausurakoitsija
   hotelli Hirvas
   mielisairaala
   Teboil

JUORUT

#1 Kettuja liikenteessä kovin vähän Matti sanoo. Myös hirviä ollut vähän lisäsi Ilkka.

#2 Kananpäät roikkumassa naruilla naapurin eli Väkkärän talon laitamilla. Ollut jo pari vuotta. Ystävällinen eukko tuo on vaikka aika pahasti sekaisin. Mies jäi rintamalle jatkosodassa.

#3 Isolla kivellä metsässä on harava se päivä kananpäitä. Niitä nyt näkyy kuulemma vähän muuallakin kylillä: pusikoissa, joidenkin talojen liepeillä ja myllyn siivissä. Ei se täällä niin harvinaista ole. Joku vanhan uskonnon juttu kai.

#4 Hietaman kievarista saa hyvää väkijuomaa, tuumii Matti. ;)

#5 Hietaman kappalainen on koventanut saarnojaan niin paljon, ette lähes kukan ei käy enää siellä. Vaikka uudesta seurakuntapastoristakaan ei pidetä niin harja jaksaa lähteä Äänekoskelle asti kuulemaan kirkkoherraa. Sen jorinat vasta kuivia onkin.

#6 Perunakellarista kadonnut pottuja – kiertolaisia vai jotakin muuta?Ovia ei olla laittamassa lukkoon.

#7 Kaivon ympäriltä maa alkanut kuivumaan. Samaa on kuulunut jokuselta muultakin tilalta. Onneksi on pumput ja porakaivo nykyään.

#8 Radisti Juvosen Pertti on kuulemma kaapannut kummia lähetyksiä. Puheita venäläisistä vakoojista.

#9 Tulipaloja alueella on ollut tavallista enemmän. Monia tiloja on palanut. Samoin meni pari vuotta sitten kirkko, mylly, kauppalan piharakennus, Hietaman seurakuntatalon varasto ja eläinlääkärin auto paloi pihaan. Onhan tuo kuivaa, mutta kyllä sitä välillä miettii muitakin vaihtoehtoja. Nimismies ei ole ollut kiinnostuneen oloinen.

#10 Myllyltä kuuluu ulvontaa täyden- ja uudenkuun aikana. Kananpäitä nähty myös myllyn siivissä. Niitä tosin roikkuu naapurin aidassakin, ei se täällä niin harvinaista ole. Taikauskoa riittää maaseudulla.

TAPAHTUMAT

Päivä I

1. Saapuminen ja esittäytyminen, Sallilla kipsi, useampia tervetuliasiamaljoja

2. Häröilyä ja tutustumista, paikalle saapunut yllättävän paljon (ja monenkirjavaa) väkeä: osa sukulaisia ja näiden perhettä, toiset tekemässä rehukokeita ja eräät toimittamassa maatalouskoneita ja tekemässä ilmeisesti maakauppoja

3. Päivällinen, ammuntakilpailuja (voittajat: isäntä ja tämän poika, kunniamaininta nuorisolle)

4. Sauna, uuden traktorin ihastelua

5. Yö. (lähes täysikuu) Unijakso §1: (vain joillakin tiedossa)

6. Hilma Anttilan visiitti #1

Päivä II

7. Aamutoimia, osa väsyneitä yön jälkeen, rehukoepäivä #1 (kriittinen onnistuminen!), rehut riiheen

8. Yleistä puuhastelua, Latella menee hermot (veikataan väsymystä tai ”ravinnelisiä”)

9. Yö: Hilma Anttilan vierailu. Jari siirtyy Aitasta Samaelin yhteistuvasta nukkumaan salonkiin.

10. Yö: Unijakso§2: (vain joillakin tiedossa)

11. Mylläri laahustaa raittia pitkin moottorisahan kanssa. Sahaa ladon seinää. Kipinä irtoaa ja suuntaa kohti riihtä. Sammutusyritys epäonnistuu. Riihi palaa iloisesti. Kipinä katoaa. Myllärin kasvoista huomataan outoja palojälkiä ”sisältäpäin”? Pasi mesmeroidaan paikalle saapuneen Väkkärän akkan toimesta.
8
Ulvova mylläri (VT) / Pelipäivät
« Uusin viesti kirjoittanut samuk 19.03.20 - klo:21:10 »
Sessio #1

ke 25.3.2020, aloitus klo 18

Sessio #2

ke 8.4., klo 18
9
Ulvova mylläri (VT) / Vs: Pelin softat
« Uusin viesti kirjoittanut samuk 19.03.20 - klo:21:10 »
VOIP

Voippi on TS3. Lataa se tarvittaessa täältä:
https://www.teamspeak.com/en/downloads/ 

Palvelimen tiedot:
Osoite: ts3.voippi.fi:9779
Salasana: arkku

Default Channel: Eru/
Default Channel Password: eruts3

HUOM! Sama salasana "eruts3" vaaditaan myös kaikille alikanaville.
10
Ulvova mylläri (VT) / Pelin softat
« Uusin viesti kirjoittanut samuk 19.03.20 - klo:21:10 »
ALUSTA

MapToolin versio on 1.5.14 ja se löytyy RPToolsin sivuilta tai suoraan täältä:

https://github.com/RPTools/maptool/releases/download/1.5.14/MapTool-1.5.14.exe