Kirjoittaja Aihe: Päiväkirja  (Luettu 302 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

samuk

 • Ylläpitäjä
 • Rekisteröitynyt
 • *
 • Viestejä: 6563
 • Karma: 267
  • Eru
Päiväkirja
« : 24.06.18 - klo:19:18 »
Placeholder.
"Real stupidity beats artificial intelligence every time."
- Terry Pratchett

Fungah

 • Kunniajäsen
 • Rekisteröitynyt
 • *
 • Viestejä: 35
 • Karma: 33
Re: Päiväkirja
« Vastaus #1 : 15.07.18 - klo:22:40 »
Syksy 8.8. aamupäivä

Pastori Dietrich luovuttaa kuljetettavaksi Sigmarin pyhän ikonin ja ryhmä lupautuu saattamaan muutaman sadan sodan jalkoihin jääneen pakolaisen joukkoa, ollen ainoat aseistauneet ja joilla on mitään haarniskaa päällään. Matkan kohteena on Middenheimin linnoituskaupunki, johon alueenpakolaisia on koottu.
Petomiesten hyökkäykset sekä vanhat vammat harventavat muutoinkin rähjäistä kulkuetta.

Middenheimin eteläporttia lähestyessä merkittävän taistelun jäljet ovat vielä selvästi näkyvissä. Muurit ja talot ovat romahtaneet ja palaneet. Ilmassa leijuu kuoleman haju. Portilla kulkuetta on vastassa Shalian papitar ja Joselin valikoituu puhenaiseksi. Ohjeeksi saadaan majoittua läheiseen Teetaloon. Tällä välin pakolaiskulkueessa on ryhmälle kiitokseksi kerätty merkittävä kolehti, joka yksissä tuumin päätetään lahjoittaa pakolaisten aseman parantamiseksi Shalian temppelin avustuksella. Papitar kiittää avokätisyydestä muutamilla varsin arvokkaan oloisilla lahjuksilla.

Teetalossa porukka ottaa huoneet ja ruokkii itsensä. Majatalon isäntä varoittaa alueen vaaroista ja ryhmä siirtyy kohti Sigmarin temppeliä kaupungin itäpuolella kulkien vain pääkatuja pitkin. Matkalla nähdään kuinka suurta tuhoa kaupunki on itseasiassa kohdannut. Viemäreitä myös tukitaan tukevasti, ehkä tulevan uuden hyökkäyksen varalta. Sigmarin pyhättö saa kaikki nöyrtymään kyyneleet silmissään, niin upea ilmestys tuo temppeli on.

Isä Morten ottaa vastaan ikonin tutkien teosta tarkasti. Tulkinnan mukaan kyse olisi erittäin vanhasta kääpiötyöstä. Palkaksi tuo aarteen perille toimittamisesta tarjotaan kultaa sekä Sigmarin kaulariipukset. Jotta aika ei kävisi pitkäksi päätetään etsiä jotain tekemistä. Garrisonin ilmoitustaulu voisi olla sopiva lähtökohta. Törmätään kuitenkin vanhan maailman byrokratiaan ja tuntuu että kukaan ei ole vastuussa mistään. Sinne tänne poukkoillessaan ryhmä tapaa kadulla erään herrasmiehen joka tarjoaa diiliä, josta ei kuulemma kannattaisi kieltäytyä. Siitä tietysti kieltäydytään. Kohtaamisen jälkeen Joselin huomaa tulleensa merkatuksi violettia valoa hehkuvalla taikamerkillä.

Viimein kaupungin tilapäisestä turvallisuudesta vastaava taho löytyy, Ulrich Schultzmann. Tämän miehet kuitenkin pidättävät joukon etsintäkuulutettuina vakavasta rikoksesta. Sigmarin temppelistä poistumisen jälkeen Isä Morten on löytynyt kuolleena. Ryhmä onnistuu puhumaan vartiopäällikölle järkeä ja tilanne raukeaisi, jos oikeat syylliset selvitetään. Ulrich luovuttaa kaikille lupalaput, joilla voi liikkua hieman vapaammin alueella. Joselinin tahrinut taikamerkki poistetaan ja joukko on vapaa suorittamaan tutkimuksia.

Rikospaikka on Isä Mortenin kirjahyllyjä pursuava työhuone. Uhri on vaipunut työpäytänsä päälle. Kaulassaan on pieni nuoli, joka on valmistettu warpstonesta. Kadulle avoimen ikkunan karmeissa on jonkin eläimen kynnen jälkiä. Kallisarvoinen ikoni ei ole enää huoneessa, mutta pöydällä on analyysi, jota Isä oli kuolemansa hetkellä ikonista tekemässä. Siitä käy ilmi, että ikonin kehykset ovat kuvaa nuoremmat ja tarpeettoman leveät, joten kuvasta on niillä peitetty jotain.

Nämä tiedot viedään Ulrichille, joka kehoittaa kaikki kellariin. Kirjastonhoitaja tuo paikalle paketteja, joissa on samanlaisia warpstonekärkisiä nuolia. Kaikki ovat tuoreilta murhapaikoilta. Murhatuiksi ovat tulleet Isä Morten - Sigmarin kuraattori, Collegium Theologicaniumin vartiomies, tunnistamaton henkilö kääpiöinsinöörikillan edessä. Rottamiehet ovat vyöryneet viemäriverkostosta ja niiden osallisuudesta murhiin on vahvoja viitteitä.

Insinöörikiltaa ei pääse tutkimaan, koska natsat ei riitä, ja Thrunbor jää kärkkymään, josko jotakuta voisi kuulustella. Matkalla Teologiseen Otwin huomaa käden, jolla irroitti Isä Mortenin surmanneen nuolen, hehkuvan oudiosti. Viereiseen raunioon ilmaantuu haamu, joka viittilöi luokseen. Otwin seuraa kuvajaista ja putoaa vanhaan kellariin. Paikassa on tuore hauta. Haudasta kaivetaan esiin kaulan vammaan menehtynyt kolmekymppinen nainen. Naapurit arvelevat naisen olleen talossa yksin asunut rouva Hildrud, jonka mies ja lapsi ovat kuolleet jo aiemmin. Leski on omistanut suuren sahan kaupungin liepeiltä. Vainaja kuljetetaan Morrin temppelin edustalle jatkokäsittelyyn. Tuntemattoman miehen ruumis on jo toimitettu tänne ja haudattu erikoismenoin, ei poltettu. Haudalla on vain kirjaimet O.F.

Teologiakoululla tutkimukset eivät etene, sillä mitään ei ilmeisesti ole anastettu. Thrunbor  liittyy muuhun seurueeseen ja jatkoa mietitään. Siirrytään takaisin garrisoneihin, jossa selviää tuon tuntemattoman uhrin henkilöllisyys. Hän on nimeltään Gerhard ja hän on kuulunut salaiseen Ordo Fidelius -järjestöön Sigmarin temppelissä. He ovat omistautuneita noidan metsästäjiä. Uhri on ollut peitetehtävissä soluttautumassa.

Syksy 8.-9.8. keskiyö

Yöllä miehet kutsutaan aseisiin ja selviää, että Rottamiehet ovat tehneet hyökkäyksen. Torjuntavoiton varmistamiseksi, vapaaehtoinen joukko määrätään varmistamaan se viemärialue, josta hyökkäys on tehty. Käytävillä on myrkyllisiä sammalia, myrkyllisiä kiehuviä eritteitä sekä pitkä lista ripoteltuja tavaroita [x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x]. Vartiossa oleva rottamies yllätetään ja saadaan hengiltä ääneti. Seuraavassa osittain sortuneessa luolassa kohdataan lisää ylisuuria jyrsijöitä. Huolimatta raskaasta aseistuksesta, jota rotilla on, ne saadaan nujerrettua. Ainoastaan yksi onnistuu pakenemaan maagiseen myrkkypilveen. Äkkiä havaitaan, että eliminoidut rottamihet ovat paiseruton saastuttamia ja ainakin Otwin on tartunnan jo onnistunut saamaan, vakavan vamman lisäksi. Peremmällä tunnelissa tavataan muutama mutantti, jotka saadaan houkuteltua kalterien välistä paistavan auringon valoon, joka ne tuhoaa. Paikalta löytyy myös Pyhän ikonin kehykset, jotka aiotaan palauttaa Sigmarin temppeliin.